ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πολιτική Δίωξη



ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
gt.asgme@gmail.com , www.goneis.org
 Αθήνα 14.11.2013
Δελτίο Τύπου

ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει σε όλους τους γονείς και τους εργαζόμενους την απροκάλυπτη πολιτική δίωξη εκφοβισμού που ασκεί ο βιομήχανος Μάνεσης στους εργάτες χαλυβουργούς, που για μήνες έδωσαν μια μάχη ζωής στις πύλες του εργοστασίου και είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας, για όλους μας. Τόλμησαν να πουν όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.
Μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζονται και οι δικαστικές διώξεις. Αύριο Παρασκευή 15/11 δικάζονται για μια σειρά “φτιαχτά” αδικήματα 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα χαλυβουργού, η συνάδελφος Μαρία Δελή, χρόνια μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής αλλά και της ΑΣΓΜΕ.
Η αλήθεια είναι ότι η συναδέλφισσα μας διώκεται
ü  Γιατί θεωρούσε τιμή της να είναι γυναίκα χαλυβουργού, που καθημερινά περνούσε τις πύλες ενός σύγχρονου "Νταχάου" για να κερδίσει τίμια το μεροκάματο της οικογένειας του.
ü  Γιατί μπήκε μπροστά στη συγκρότηση της "επιτροπής αγώνα γυναικών απεργών χαλυβουργών" και στήριξαν ηθικά και πρακτικά τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των αντρών τους.
ü  Γιατί κάλεσε τις μανάδες να μάθουν στα παιδιά τους να είναι περήφανα που είναι παιδιά εργατών! Να τα μάθουνε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Όλο το διάστημα του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών δεκάδες Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι γονέων εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους ούτε τώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία μέσα από τα σωματεία τους και τους συλλόγους στη γειτονιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Να μην περάσει ο φόβος.

Αλληλεγγύη - Οργάνωση - Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου