ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αποκρυσταλλώματα Σύσκεψης


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά , Τηλ/Fax 2104614202
goneiskeratsini@in.gr --- www.goneis.org. --- goneiskerdrap.blogspot.com
Κερατσίνι 14-01-2013
Προς : Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων
Αποκρυσταλλώματα Σύσκεψης
Στην πλατιά σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΝΩΣΗ και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους εξής Συλλόγους Γονέων : ΔΗΜΟΤΙΚΑ 1ο-3ο-4ο-5ο-6ο-8ο-10ο-12ο-13ο-14ο-21ο-22ο-1ο Ειδ. Κερατσινίου και 2ο -4ο Δραπετσώνας – ΓΥΜΝΑΣΙΑ 2ο-3ο-5ο-6ο-7ο Κερατσινίου και 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας (21 Σύλλογοι Γονέων).
Έγινε πλούσια συζήτηση , πάνω στη ημερήσια διάταξη (Οικονομική ασφυξία των σχολείων μας – Χορηγίες – Νομιμοποιητικά έγγραφα).
Αποφασίσαμε τα εξής:
1.         Να ενημερωθούν όλοι οι Γονείς για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε , με Γενικές Συνελεύσεις , ανακοινώσεις κ.τ.λ.
2.         Μέχρι το τέλος του ΦΛΕΒΑΡΗ , να σταλούν στην ΕΝΩΣΗ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε σχολείο (επισκευές – αναλώσιμα – λειτουργικά – χρέη – κενά εκπαιδευτικών κ.τ.λ.).
3.         Να μην υπάρχει ούτε ένας Γονιός που στην νέα σχολική χρονιά θα υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση (για την επιστροφή των βιβλίων) και, παράλληλα να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής χωρίς βιβλίο.
4.         Επικαιροποίηση των θέσεων του Γονεϊκού Κινήματος , για ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΚΟ στα σχολεία και, μέχρι να υλοποιηθεί αυτή μας η θέση , να αναλάβει ο Δήμος (με πολιτική του απόφαση) , τους λογ/σμούς των ΔΕΚΟ , ώστε να ελαφρυνθούν τα σχολεία μας.
Επιπρόσθετα μας απασχόλησε η κατάσταση με την ΕΥΔΑΠ , συμφωνήσαμε πως η λύση δεν βρίσκεται στο να Ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ , γιατί η βάρβαρη στάση και οι εκβιασμοί της ΕΥΔΑΠ (μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Δήμου και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, διακοπή παροχής νερού στους παιδικούς σταθμούς) είναι απόρροια της ιδιωτικοποίησής της, της εμπορευματοποίησης του νερού, της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Καλούμε τον Δήμο να διεκδικήσει τα τεράστια ποσά που έχουν παρακρατήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις από τους Δήμους (υπολογίζουμε πως ανέρχονται πλέον των 25δις δραχμές, για τον Δήμο μας). Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τη διαγραφή των χρεών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ. Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι δωρεάν. Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την μη πληρωμή του τέλους αποχέτευσης προς την ΕΥΔΑΠ (80% επί της κατανάλωσης).
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας , που βλέπουν ήδη μια εταιρεία να βάζει χέρι στη μισθοδοσία τους, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της, αξιοποιώντας και την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου.
5.         Ο Δήμος μας , να αναλάβει από τον Κεντρικό λογ/σμό την επιστροφή των λειτουργικών που έμμεσα έχουν δανείσει οι 2 Σχολικές Επιτροπές για να πληρωθούν τόσο οι καθαρίστριες (με σύμβαση έργου) και οι τροχονόμοι , παράλληλα μαζί με τα Σωματεία τους να αναπτυχθεί αγώνας ώστε να μονιμοποιηθούν , αλλά και να πληρώνονται στην ώρα τους , όπως κάθε εργαζόμενος ΟΧΙ μετά από 1 χρόνο!
6.         Απορρίψαμε την λογική των Χορηγιών & Εθελούσιας εργασίας , από όπου και να προέρχονται (Μ.Κ.Ο. – επιχειρήσεις – ιδιώτες κ.τ.λ.), ακόμα και στην περίπτωση που ο Σύλλογος έχει παρέμβει, άμεσα να διεκδικεί τα χρήματα από τον αρμόδιο κρατικό φορέα , ώστε η απόφασή μας, «Ούτε 1€ από την τσέπη του Γονιού» , να υλοποιηθεί και στην πράξη!
7.         Συλλογικά να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τα κενά εκπαιδευτικών , κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας και στις 2 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
8.         Να αντιδράσουμε στην διάλυση των Ειδικών Σχολείων με τον Ν4115/2013, πετώντας στον «καιάδα» τόσους μαθητές!
9.         Επικαιροποιήθηκε η θέση μας για το χώρο των Λιπασμάτων , ώστε να παραμείνει στον Λαό μας αυτή η έκταση και να κατασκευαστεί Νοσοκομείο Παίδων , Σχολεία (α΄ και β΄ Βάθμιας βαθμίδας) Ειδικής Αγωγής , Αθλητικές Εγκαταστάσεις και Πάρκο προσβάσιμο στον Λαό του Δήμου μας.
10.     Απορρίψαμε τυχόν υπογραφή «μνημονίου» μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ για 10ετή λειτουργία. Ανησυχούμε ιδιαίτερα όταν ακούγονται φήμες για κατασκευή BP αλλά και δεξαμενής τοξικών αποβλήτων στην περιοχή μας. Αρνούμαστε να μπούμε στην λογική των ανταποδοτικών κινήτρων!
11.     Θα επιμείνουμε στην τακτική και μόνιμη λειτουργία των Σ.Σ.Κ. , αλλά και του Σχολικού Συμβουλίου σε κάθε σχολείο.
12.     Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας , ώστε να απομονωθούν οι φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής , που προσπαθεί να μπολιάσει τα παιδιά μας, εναντιωμένοι στην γενεσιουργό αιτία τέτοιων αντιλήψεων που δεν είναι άλλη  από την κυρίαρχη αντίληψη της Μόρφωσης σαν εμπόρευμα!
13.     Τέλος συμφωνήσαμε ΟΛΟΙ , πως απαιτείται πιο σφικτή επαφή ΕΝΩΣΗΣ και Συλλόγων Γονέων , ώστε να ξεπερνιούνται προβλήματα , ενημέρωσης , λανθασμένων χειρισμών , συντονισμού των Συλλόγων Γονέων. Να ενταθεί η προσπάθεια ώστε να δυναμώσει η συσπείρωση εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών, κάθε Σύλλογος Γονέων νάχει καλή και μόνιμη  επαφή με τους Συλλόγους Διδασκόντων , αλλά και με τις Μαθητικές Κοινότητες.
Υπάρχουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών , αλλά ομόφωνα απορρίψαμε προσπάθειες από λίγους εκπαιδευτικούς ευτυχώς , να παρέμβουν διασπαστικά στο Γονεϊκό Κίνημα , κάτι που μας βρίσκει ΟΜΟΦΩΝΑ αντίθετους και διατρανώθηκε η θέλησή μας να υπερασπιστούμε τις δομές του Κινήματός μας !
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗ που θα γίνει στις 24/02/2013 ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00, (όσοι πρόεδροι επιθυμούν μπορούν να παραστούν), θα κρίνουμε την Νομιμοποίηση όσων Συλλόγων Γονέων έχουν προσκομίσει τα νομιμοποιητικά έγγραφά τους , γιαυτό θα πρέπει να αποσταλούν , τόσο τα κενά που υπάρχουν , αλλά και Σύλλογοι που δεν έχουν στείλει να τα στείλουν ώστε να Νομιμοποιηθούν , αλλιώς θα θεωρηθεί  πως δεν υφίσταται Νόμιμος Σύλλογος Γονέων και η ΕΝΩΣΗ σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των Σχολείων ,θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες , ώστε να δημιουργηθούν Νόμιμοι Σύλλογοι Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου