ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ κινητοποίησης ΓΟΝΙΩΝ


Κερατσίνι 24-02-2013
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η ΕΝΩΣΗ κερατσινίου – δραπετσώνας , συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Κινητοποίηση , καταγγέλλει και κοινοποιεί τα εξής: 
Η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και η κατάσταση είναι εκρηκτική
v   Σήμερα λείπουν από τα σχολειά μας, λείπουν σχεδόν όλες οι ειδικότητες των ολοήμερων, λείπουν εκπαιδευτικοί στην Β΄ Βάθμια , με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να κάνουν λιγότερες ώρες τα συγκεκριμένα μαθήματα.
v   Η πείνα γονατίζει εκατοντάδες παιδιά καθημερινά! Σε κάθε σχολείο έχουν εντοπιστεί (ενώ υπάρχουν και άλλα παιδιά) , περίπου 10-15 μαθητές που δεν τρώνε ούτε ένα κουλούρι.
v   Τα σχολεία μας έχουν να επισκευαστούν χρόνια και μόνο όταν φτάσει «ο κόμπος στο κτένι» και διεκδικήσει ο Σύλλογος Γονέων , μόνο τότε έχουμε κάποια αποτελέσματα.
v   Όλα τα σχολεία , έχουν συσσωρευμένα χρέη στις Δ.Ε.Κ.Ο. , που μόνο κατ’ όνομα είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ , μάλιστα με την λογική της Δημοτικής Αρχής , είναι πέρα για πέρα σίγουρο πως θα έχουμε επιπλέον επιβαρύνσεις (τόκοι υπερημερίας) , μέχρι και διακοπές του ρεύματος και του νερού!
v   Στα σχολεία μας , ο εθελοντισμός , οι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις , Μ.Κ.Ο. , ακόμα και χορηγοί σαν την ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ , έρχονται σαν φιλεύσπλαχνοι – ελεήμονες να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις τόσο στην υποδομή , όσο και στις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας!
v   Ετοιμάζονται να καταργήσουν τα 2 Ειδικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία , αδιαφορώντας για το που θα πάνε αυτοί οι μαθητές .
v   Οι καθαρίστριες και ο σχολικοί τροχονόμοι , μένουν απλήρωτοι με αβέβαιο μέλλον.
v   Αγνοούν επιδεκτικά την πρότασή μας για κατασκευή Νοσοκομείου Παίδων, για Πολυδύναμα σχολεία Ειδικής Αγωγής (όλων των βαθμίδων) , αθλητικές εγκαταστάσεις και Πάρκο στο χώρο των Λιπασμάτων , προωθώντας την πρόταση για κατασκευή πίστας F1 , ή την εντελώς αποπροσανατολιστική πρόταση για ΑΛΣΟΣ!!!
v   Σε πλατιά σύσκεψη με τα μέλη μας , αποφασίσαμε πως δεν θα υπάρχει κανένας μαθητής (την επόμενη σχολική χρονιά) , χωρίς βιβλίο και μάλιστα αποφασίσαμε ότι δεν θα υπογράψουμε την Υπεύθυνη Δήλωση για επιστροφή των βιβλίων.
v   Αποφασίσαμε και διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ να επιχορηγηθούν οι Σχολικές Επιτροπές με μια δόση επιπλέον , γιατί με 26€ ανά μαθητή δεν καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας. Πάγιο αίτημά μας το 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία.
v   Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ τον στατικό έλεγχο όλων των σχολείων μας , μιας και στον τελευταίο σεισμό (του 90) , είχαμε σχολεία με σοβαρά προβλήματα.
v   Αποφασίσαμε να προτείνουμε εκ νέου , να αναλάβει ο Δήμος με πολιτική του απόφαση όλους τους λογ/σμούς των ΔΕΚΟ και η τακτική επιχορήγηση , να πηγαίνει χωρίς παρακράτηση στα σχολεία μας.
v   Δεν θα δεχτούμε την παραμικρή συγχώνευση σχολείων , συμπήξεις τάξεων , θέλουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα παιδιά μας να μορφωθούν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα , με την αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.
Μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στερούν από τα παιδιά μας τη μόρφωση.
Δεν θα το επιτρέψουμε

Καθημερινά η ζωή μας , εξαθλιώνεται , με τα χαράτσια , την ακρίβεια , τις απολύσεις , την απλήρωτη εργασία (όσοι τυχεροί έχουν δουλειά) , την ανεργία που έφτασε στο 25% , τις κοινωνικές υπηρεσίες να εμπορευματοποιούνται!.
Τα παιδιά μας , ζουν μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον της φτώχειας , της ανασφάλειας , με αβέβαιο μέλλον , χωρίς όνειρα , χωρίς χαμόγελα , χωρίς ουσιαστική μόρφωση , σε σχολεία που προπαγανδίζονται αντιλήψεις επικίνδυνες , ανιστόρητες , αναδεικνύοντας την ατομικότητα , το «ο δυνατότερος επιβιώνει» , τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον ανταγωνισμό.
Τα σχολεία μας , έχουν χρεοκοπήσει (παρά τις όποιες αντίθετες δηλώσεις.  Την ίδια στιγμή δίνουν «ζεστό» χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματίες, στους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο , τους επιτρέπουν να εκμεταλλεύονται τα παιδιά μας , σαν πελάτες-καταναλωτές.
Στην δεδομένη συγκυρία, δεν τρέφουμε αυταπάτες , πιστεύουμε ότι δεν βελτιώνεται η κατάσταση , θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την ζωή που δικαιούμαστε ΕΜΕΙΣ και τα ΠΑΙΔΙΑ μας.

Η μόνη απάντηση ο αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου