ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


            Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/11/2014, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης και με την συμμετοχή εκπροσώπων Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και 15μελών μαθητικών συμβουλίων από 16 σχολικές μονάδες της πόλης μας και σε συνέχεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, αποφασίστηκε σε μια κατεύθυνση οργάνωσης και συντονισμού της κοινής μας δράσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:


 


  Όχι στο «Νέο Λύκειο» της αγοράς, στο ταξικό σχολείο του αποκλεισμού και της αμάθειας.  Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις συνεχόμενες εξετάσεις.


  Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό - προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.


  Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Μόνιμοι διορισμοί καθηγητών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.


  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές


  Κανένας μαθητής να μην υποσιτίζεται. Έκτακτο κονδύλι στους δήμους για εξασφάλιση γεύματος για όλους τους μαθητές.


  Προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων της πόλης μας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Ο.Σ.Κ. Α.Ε.).


  Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και   


    της ΣΑΤΑ σχολικών κτιρίων για άμεσες επισκευές - συντηρήσεις και


    παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία και πυροπροστασία όλων  


    των σχολείων της πόλης μας.


   Να καταργηθούν οι εσωτερικοί κανονισμοί και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.


 


            Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση και στη δουλειά. Αντιμαχόμαστε τη φτώχεια, τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ανεργίας, των πλειστηριασμών, των χαρατσιών και της εκμετάλλευσης.


            Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες. Καλούμε όλους να σταθούν δίπλα στους μαθητές.


 


            Καλούμε και τους συλλόγους των σχολείων που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη, να πάρουν απόφαση συμμετοχής μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και κοινές συσκέψεις με τα 15μελή των σχολείων τους και τους συλλόγους διδασκόντων.


 


Απαντάμε δυναμικά, σπάμε την τρομοκρατία με ενότητα και αλληλεγγύη. 


 


Καλούμε όλους τους Συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, στάση ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)


 την Τετάρτη 03 Δεκέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου