ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50 – ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΛ. 6977317975-φαξ 2104614202
Μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

                                                                           Πειραιάς 21/11/2012
ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς: Ενώσεις μέλη μας και Συλλόγους Γονέων

Αγαπητοί γονείς
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που υπήρχαν, δεν αφήσαμε σε χλωρό κλαρί κανέναν από τους αρμόδιους που ευθύνονται για αυτά.
Με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, απευθυνθήκαμε στους Δήμους, στην Περιφέρεια, στα Υπουργεία (Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών), στην Εισαγγελία, μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), με τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Ανατ. Αττικής, με τις Ενώσεις μέλη μας και τους Συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ Πειραιά, τους μαθητές, συντονίσαμε τη δράση μας.

Αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης δράσης:
Ø Καταφέραμε να μπουν δρομολόγια για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
Ø Καταγγείλαμε στην ΕΘΕΛ και σταμάτησε ο έλεγχος των εισιτηρίων των μαθητών στη διαδρομή από και προς το σχολείο τους.
Ø Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στη Σαλαμίνα, να πληρώνουν μισό εισιτήριο με το καραβάκι.
Ø Υποχρεώσαμε δημοτικές αρχές να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Ø Σχετικά με τις συμπτύξεις τμημάτων Γυμνασίων, έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει από τα 100 τμήματα να φτάσουμε στα 12. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουν πίσω όλες τις συμπτύξεις.

(Ανεπίσημα έχουμε πληροφορηθεί ότι θα ανακοινωθούν άμεσα συμπτύξεις και σε τμήματα λυκείων, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση).

Για άλλη μια φορά κόντρα στη μοιρολατρία, το φόβο, την υποταγή, την θεωρία περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, κόντρα στο «τίποτα δε γίνεται», αποδείξαμε ότι οι μαζικοί, οι συλλογικοί, οι συντονισμένοι και οργανωμένοι αγώνες, έχουν αποτέλεσμα. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν θα βγούμε περισσότεροι στο δρόμο, συσπειρωμένοι στα συλλογικά μας όργανα, γιατί τώρα πια με αυτούς τους όρους θα κριθεί το δίκιο μας.

Συνεχίζουμε μαζί με την ΕΛΜΕ Πειραιά και τους μαθητές σε νέες κινητοποιήσεις στη Διεύθυνση Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  (Ελ. Βενιζέλου & Ηρ. Πολυτεχνείου), την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11/2012 στις 1μμ, και αν δεν δοθεί λύση ανανεώνουμε το ραντεβού με νέα κινητοποίηση, την ΤΡΙΤΗ 27/11/2012 στις 1μμ
Σφραγίδα Ομοσπονδίας
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου