ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗN KATAΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ την Τρίτη 27/11 ώρα 12:00 στην Πλ. Κοραή και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (επειδή το θέμα των συμπτύξεων αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 π.μ. – 14:00 για  όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης Πειραιά).



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που μαχητικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση-παράσταση (5η  μέσα σε δυο βδομάδες) την Παρασκευή 23/11 στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας να μη γίνει καμία συγχώνευση τμήματος. Καταγγέλλουμε την απουσία της Διευθύντριας Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που, αν ζητήθηκε έγκαιρα συνάντηση μαζί της, απέφυγε για δεύτερη φορά να συναντηθεί με τους φορείς, την ίδια στιγμή που με έγγραφό της σε διευθυντές σχολικών μονάδων αναλαμβάνει την ευθύνη να υλοποιήσει συμπτύξεις τμημάτων. Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης επαναλάβαμε το αίτημα να μη γίνει καμία σύμπτυξη και ζητήσαμε ανάκληση του σχετικού εγγράφου της Διευθύντριας και αρνητική εισήγηση της Διεύθυνσης προς την Περιφέρεια.
Μετά από συζήτηση-σύσκεψη το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, Ενώσεις-συλλόγους γονέων και 15μελή σχολείων προχωράμε σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 27/11 ώρα 12:00 στην ΠΛ. ΚΟΡΑΗ και πορεία στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση παίρνουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επιτυχία της.

 Διεκδικούμε:
               - αύξηση τώρα των δαπανών για την παιδεία
 - να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο - έως 20 μαθητές ανά τμήμα
 - να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., πλήττουν το δημόσιο σχολείο, τα εκπαιδευτικά-μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε μία περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί την εργατική οικογένεια στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση, οι συγχωνεύσεις προσθέτουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.
Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που αντί να προχωρήσει σε νέους διορισμούς, επιχειρεί δήθεν να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων στη συνέχεια), και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίζεται την παιδαγωγικά τεκμηριωμένη θέση του έως 20 μαθητές ανά τμήμα, θέση που γίνεται επιτακτική ανάγκη σήμερα, που στους μαθητές μας επιδρούν ποικιλότροπα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου