ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά , Τηλ/Fax 2104614202
goneiskeratsini@in.gr --- www.goneis.org.
Κερατσίνι12/09/2012
Προς : Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων ( μέλη της Ένωσης )
Κοινοποίηση : Διευθύνσεις Δημόσιων σχολείων
Γραφείο Παιδείας Δήμου Κερατσινίου & Δραπετσώνας
Θέμα : Εκλογική Χρονιά στο Γονεϊκό Κίνημα
Αγαπητοί συνάδελφοι , ισσες ,
Με βάση τα προβλεπόμενα στις παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 53 του νόμου 1566/85 , που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 παρ. 1β του νόμου 2621/98 , ( Ν.2621/98 ΦΕΚ 126 Α΄ με την υπ’ αριθμό Δ4/662/8-2-99 ΦΕΚ 126 Α΄) , είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων των Συλλόγων μας ( Διοικητικό Συμβούλιο – Ελεγκτική Επιτροπή – Αντιπροσώπους στην Ένωση ) , ακόμα και οι Σύλλογοι που έκαναν την προηγούμενη σχολική χρονιά!
Παίρνοντας υπ’ όψιν μας πως  τα προβλήματα , των σχολείων μας , είναι ΠΟΛΛΑ και , για να έχουμε την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή , προτείνουμε :
1.Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας , μέχρι τις 15 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
a.          Έγκριση ή μη πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. & Οικονομικής Διαχείρισης
b.          Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής ( 3μελής , με 2 αναπληρωματικά μέλη )
c.          Απόφαση για ημερομηνίες εκλογών
2.Πρόταση για ημερομηνία Εκλογών , η ημερομηνία επίδοσης Βαθμών
Α. ΔΕΚΕΜΒΡΗ , για Δημοτικά & Γυμνάσια  και ,
Β. ΦΛΕΒΑΡΗ , για  Λύκεια
Επισημάνσεις :
1)                       Μέχρι την εκλογή νέων οργάνων τα προηγούμενα Δ.Σ. , έχουν την νομιμότητα να ασκούν διοίκηση , εκτός των περιπτώσεων που έχει αποχωρήσει η πλειοψηφία των μελών του , που σ’ αυτή την περίπτωση τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. μαζί με τα εκλεγμένα μέλη της Εφ. Επιτρ. ( τακτικά & αναπληρωματικά ) , ασκούν Διοίκηση .
2)                       Με την Γενική Συνέλευση , απαλλάσσεται το Δ.Σ. , για την Οικονομική Διαχείριση των προηγούμενων 2 σχολικών χρόνων . Για την περίοδο που μεσολαβεί από την Γ.Σ. μέχρι τις Εκλογές αυτοί που άσκησαν διοίκηση παραδίνουν στο νέο όργανο παρουσιάζοντας και την συγκεκριμένη οικονομική διαχείριση . 
3)                       Έχει μεγάλη σημασία να ενημερωθούν όλοι οι γονείς τόσο για τον απολογισμό , όσο και για την οικονομική διαχείριση των 2 προηγούμενων σχολικών χρόνων ( είναι κριτήριο συμμετοχής των γονιών) . Προτείνουμε αφού καταλήξουν τα Δ.Σ. στο εισηγητικό (Διοικητικός & Οικονομικός απολογισμός ) , να σταλεί μέσα σ’ ένα φάκελο σε κάθε γονιό με την υπενθύμιση της Γ.Σ.
4)                       Επειδή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , έχουμε σοβαρές αλλαγές , προτείνουμε να κοινοποιηθούν οι ημερομηνίες των Γ.Σ. , στην Ένωση , ώστε εκπρόσωπός μας να παραστεί και να ενημερώσει τους γονείς για το σύνολο των αλλαγών .
5)                       Ο ρόλος της Διεύθυνσης του Σχολείου , είναι συγκεκριμένος και προσδιορίζεται από τους παραπάνω Νόμους :
                                           I. Μπορεί να παραστεί στη Γ.Σ. και να κάνει μια τοποθέτηση και κατόπιν να αποχωρήσει .
                                        II. Είναι υποχρεωμένη ( η διεύθυνση ) να επιδιώξει , να βοηθήσει στην απρόσκοπτη και στην όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των γονιών στις διαδικασίες , αυτό προϋποθέτει και την επίδοση του καταλόγου με τα τηλέφωνα των μαθητών ανά τάξη  .
                                     III. Μετά τις εκλογές , η Εφορευτική Επιτροπή υποβάλλει αντίγραφα των εκλογικών εγγράφων και πιστοποιεί ( η Διεύθυνση ) τα εξής :
A.             Το σύνολο των μαθητών ( μαθητολόγιο ) του σχολείου .
B.             Το ότι κάθε γονιός που συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες έχει τόσα παιδιά στο σχολείο , όσα αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων .
                                     IV. Πέρα των ανωτέρω παρεμβάσεων της Διεύθυνσης , δεν επιτρέπεται καμιά άλλου είδους παρέμβαση στα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων .
ΠΡΟΣΟΧΗ :
Τα κριτήρια Νομιμότητας των Συλλόγων , είναι :
1.                       Η νόμιμη Γενική Συνέλευση ( απαρτία με βάση το καταστατικό ) .
2.                       Η Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής .
3.                       Η ύπαρξη ψηφοδελτίων και για τα 3 ( τρία ) όργανα του Συλλόγου .
4.                       Η συμμετοχή τουλάχιστον τόσων γονιών όσων τα παιδιά τους να είναι τουλάχιστον το 1/3 του συνόλου των μαθητών του σχολείου .
5.                       Η υλοποίηση της Απλής Αναλογικής , που σημαίνει πως όταν έχουμε ένα ( 1 ) ψηφοδέλτιο ( όχι παρατάξεις , που δεν απαγορεύονται ) να βάζουμε σταυρούς το 40% των εκλεγομένων και όχι παραπάνω γιατί τότε είναι ΑΚΥΡΟ το ψηφοδέλτιο .
6.                       Η επίδοση των εκλογικών εγγράφων στους εξής φορείς :
a)                   Στην Διεύθυνση του Σχολείου
b)                  Στην Ένωση των Συλλόγων του Δήμου
c)                   Στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου
Τέλος η συμμετοχή του εκπροσώπου της Ένωσης αποτελεί εγγύηση για τυχόν προβλήματα και θεωρούμε πως θα βοηθήσουν ώστε να μην έχουμε περιπτώσεις ( από άγνοια ) «παρανομιών» και έτσι αποκλεισμούς από το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ & το ανώτερο ( 2βάθμιο)  Όργανο του Γονεϊκού Κινήματος !
Þ                     Όλοι οι Σύλλογοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ένωση και αντίγραφο του Καταστατικού τους
Με εκτίμηση
σάρωσηΓια το Δ.Σ. της Ένωσης
Ο   Πρόεδρος                                                Η   Γραμματέας
ΦΛΟΥΤΣΑΚΟΣ Γ.                                     ΜΠΑΛΟΥΜΗ Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου